Salam Metafora

assalamualaikum Pictures, Images and Photos

Friday, September 11, 2009

Aku Johan Lagi.....

Ucapan Syukur tak pernah lekang daripada biri aku apabila kumpulan aku jadi johan dalam FEKIS o9 baru nie.....kebahagian tergambar di setiap wajah ahli kumpulan aku apabila memenangi pentomen dan sloka tersebut....hanya tuhan je yang tahu. tue la, betul kata pepatah org lama. ala bisa tekal biasa.. alang2 celup pekasam biar sampai kepangkal lengan....
yang nipis tidak akan datang melayang...yang bulat tidak akan datang bergolek. tue la betapa aku gambarkan kenangan dan pengalaman yang kami cipta bersama...

kenapa aku kata johan lagi? johan nie merupakan susulan drpd drama English yang bertajuk Chisse. tue aku maksudkan dengan johan lagi tue.Dalam Drama Faundtion English group aku johan juga.

ok la aku teruskan cerita lagi. Aku bangga dengan kumpulan aku...setiap ahli kumpulan aku bagus sgt....semua membantu sgt....dikemudikan oleh pengarah (Muzaidi) dan timbalan (Kak Comel- Kak Nawal) yang berkaleber membuatkan kami semua jadi bersemangat....kenangan indah ini tak akan aku lupa. aku masih ingat kata2 ketua pengarah, " kita semua berlawan bukan untuk menang tapi untuk kepuasan diri sendiri" itu la kata azimat yang menjadi ingatan aku buat masa ini.

kawan2 biarlah kita bergerak seiring dan sejalan. biarlah kita mendaki bersama- sama walaupun banyak rintangan dan dugaan. walaupun destinasi yang kita hendak capai tidak semestinya mencapai kebahagian yang pasti keikhlas dan kepuasan dapat dicapai. selagi jasad di badan perjuangan harus di teruskan.
aku harap sangat ukhwah fillah yang kita cipta bersama tak dilupakan begitu sahaja. biarlah semusim bersama biar sampai bila- bila kita merasai kemanisannya....

Sahabat2 kamu semua kenangan terindah bagi aku....tanpa kalian aku tidak mampu menimba pengalaman walaupun secebis sekali pun.....

Sahabat ini pesan aku buat kalian apabila kita berada dalam gerak kerja ataupun berorganisasi...

1. Sahaabat- sahabat kita diibaratkat sebagai satu badan yang sempurna, jika kita calarkan badan kita yang sempurna makan sakitlah dan cacatlah badan kita.
2. sahabat2 dalam berpesatuan jangan kita simpan sesuatu dihati. maksud saya jangan kita cipta dan bina "penyakit hati". kalau kita ada buanglah jauh2.
3. Sahabat dlm persataun mana kita tak leh lari daripada terasa, sakit hati, dan lain lagi...jadi jangan simpan dihati. kalau kita simpan tue yang meyebabkan kita rasa tak puas hati apa yang kita buat.
4. Kita kena berfikiran terbuka. Selalu berfikiran fositif.
5. kalau kita terasa luahkan. jangan simpan...luah la secara sendiri. jumpa orang tersebut dan cakap apa rasa isi hati kita.
6. kita juga tak leh lari daripada masalah kesilapan maklumat. kalau tak jelas maklumat tue, jgn malu untuk tanya kembali.
7. jika kita buat sesuatu tue betul, nyatakan pandangan dan pendapat. jangan takut pendapat kita ditertawakan.

ok la dekat nie dulu pesanan saya. Kalau saya bagi banyak takut terlupa lak..

Wasalam

by : amie some

No comments: